divendres, 26 d’abril del 2013

IV PREMI DE DIVULGACIÓ DE LA CIÈNCIA AL NOSTRE IES


Carme Català i José Luis Rodrigo guanyen els IV Premis Llegir Sense Fronteres de la Universitat de València

Les estudiants d’Educació Secundària Carme Català, de l’IES Antoni Llidó de Xàbia, i de Batxillerat José Luis Rodrigo, de l’IES Escultor en Francesc Badia de Foios han aconseguit els IV Premis Llegir Sense Fronteres, convocats per la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, en col·laboració amb la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i els diaris Levante-EMV i Información, a més del suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat. La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Olga Gil, va lliurar els guardons aquest dijous en un acte a Rectorat que va concloure amb una conferència d’Antonio Camacho per celebrar de l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua. 

Carme Català ha obtingut el guardó en la modalitat d’Educació Secundària Obligatòria amb una redacció sobre el llibre Biotecnologia al Menú de José María Seguí, mentre que José Luis Rodrigo ha estat el guanyador amb un treball titulat ‘Morir... per...?’ sobre l’assaig Màrtirs mortífers d’Adolf Tobeña. Els premis consisteixen en un ordinador portàtil i una col·lecció de llibres publicats per la Càtedra de Divulgació de la Ciència. Els professors que van promoure aquests treballs amb els estudiants van ser Josep Lluís Doménech i Enric Senabre, respectivament.

Durant el lliurament del IV Premis Llegir sense Fronteres -l’objectiu dels quals és estimular l’hàbit de lectura, la investigació i la creativitat dels estudiants d’Ensenyament de Secundària i Batxiller- la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Olga Gil, va destacar “l’aproximació molt interessant i enriquidora dels estudiants de Secundària i Batxillerat a la ciència i a la Universitat”,  mentre que també va valorar “la col·laboració amb la nostra institució acadèmica dels mitjans de comunicació i les fundacions a fi de fer atractiva la ciència, la lectura i l’ús del valencià”. El director de la col·lecció Sense Fronteres -editada per la Càtedra de Divulgació de la Ciència, Publicacions de la Universitat de València i Edicions Bromera-, Fernando Sapiña, va insistir els joves en “la creativitat i la innovació per afrontar el seu futur”, mentre que el subdirector de Levante-EMV Julio Monreal, convidava els estudiants assistents “a compartir qualsevol coneixement a través dels mitjans de comunicació com a garants de la qualitat, la ciència i el progrés humà”. Per la seua banda, el director de la
Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Josep Antoni Fluixà, va ressaltar com és d’imprescindible en l’educació infantil i juvenil “impulsar la lectura de tot tipus d’estils, també l’assaig científic, alhora que l’escriptura”.

El lliurament de premis va concloure amb la conferència del professor i investigador de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València Antonio Camacho sobre la vida als ecosistemes aquàtics i la importància de l’aigua en qualsevol àmbit titulada ‘Amb l’aigua em banye: des de l’aixeta fins l’exobiologia”, a fi de commemorar la celebració de l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua.



Els membres del jurat d’aquesta quarta edició dels Premis Llegir Sense Fronteres -amb una participació de 31 originals, més elevada que en edicions anteriors- han estat la directora de la Càtedra de Divulgació de la Ciència, Soledad Rubio, el director de la col·lecció Sense Fronteres, Fernando Sapiña, i el director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PREMI SAMBORI 2018. JUAN VELA ( 2n BATXILLERAT )

-->                                                                                  Josep Es va despertar un tres de des...